I made this widget at MyFlashFetish.com.

Rabu, 13 Mei 2009

PENGUMUMAN

Assalamualaikum kepada Ahli Kelab Jannah

Untuk makluman, blog Kelab Jannah sudah berpindah ke:

www.jannahfpiukm.blogspot.com

sekian

Terima Kasih

Jumaat, 17 April 2009

dicari.......mencari

Maka jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumahtangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI

Jumaat, 6 Mac 2009

JALSAH ILMIYYAH QURANIYYAH 5 -2009

Rabu, 4 Mac 2009

KOMEN2...

SALAM..

ALHAMDULILLAH Seminar Takhrij Hadith telah pun selesai..
banyak manfaat yg ana dan sahabat2 dapat...bermula pd pukul 8 pg sampai la petang...
ana rasa puas la dpt dngr seminar tu...khususnya drp lecture2 kita, mmg bkn calang lecture kita ni, tp yg ana suka dlm seminar tu, ada antara lectyue2 n pihak JAKIM yg menyebut nk mendirikan Darul Hadith..wahh...hebat bunyinya, mntk2 jd la ianya ditubuhkan bg memertabatkn lg institusi Hadith sebagai sumber perundangan Islam yg ke 2...

Petang tu ana nk citer , mse time blk la dgn kawan2 walaupn basah kuyup di basahi hujan ana dan sahabat2 ana rse puas,hehe...bkn sng nk dgr seminar2 yg cmtu, diharap lain kali dapt la kirenya diadakan lg....

Menyentuh pasal program JANNAH ni plak...kami barisan exco2 bercadang nk buat program pengantarabangsaan JANNAH, rsenya belum prnh lg jabatan kte buat, so ni first time la, mntk2 jd la, ad gk kami syorkn cdngn ini kt ustz Najib, nmpk mcm positif je, mlh beliau mngatakn beliau ad link la kt LIBYA, wah...hebat nih..
ad juga pndpt lain nk bt kt Cairo, tgk la nnti cmne...MNTK KPD SAHABAT2 doa2 knla berjaya program pengantarabangsaan kite nih...Aminnnn....

Walau ap pn kite kena la bersatu hati, elakkan pergaduhan n salah faham dan saling memahami barulah kita boleh berjaya,diharpkan kpd sahabat2 sekalian ayuhlah kte maju kehadapan mengorak langkah berpandukan Al-Quran n As-Sunnah...

emmm....rsenya xde ap2 lg kot ana nk ckp...ok lah smpai d cni sj...
ma'a salamah wa ilal liqa'

SALAM UKHWAH...